Tijd voor jezelf

Wat je kunt doen met tijd voor jezelf

Ken je dat? Je hebt er lang naar uitgekeken en dan is eindelijk het moment daar. Het moment waarop je even niets hoeft, vrij bent en alle tijd voor jezelf hebt. Heerlijk! Of toch niet? Gek genoeg kunnen we ons enorm verheugen op het moment waarop we tijd voor onszelf hebben maar als het dan eenmaal zo ver is kun je je ineens niet meer herinneren wat je nu ook alweer met die tijd wilde doen. Daarom geef ik je wat inspiratie.

Bezinning

Even uit de waan van de dag stappen en voelen. Hoe gaat het eigenlijk met je? Wat heb je nu nodig? Waar verlang je naar? Ga lekker wandelen in de natuur en voel en ervaar wat er is. Niet alleen in jezelf maar ook om je heen. Laat je telefoon thuis en kijk om je heen. Zoals een kind die alles voor het eerst ziet. Verwonder je. Als je het zo leest klinkt het misschien wat zweverig maar geef het een keer een kans en ervaar hoe je je voelt na afloop.

Een (oude) hobby oppakken

Is er iets wat je in je vrije tijd graag doet maar wat je nu al heel lang niet gedaan hebt? Omdat je jezelf er simpelweg geen tijd voor gunt? Ga dat doen. En vraag je vooral niet af of het wel nut heeft en of je er wel goed genoeg in bent. Het gaat erom dat je er plezier uit haalt en het je energie geeft. Dat is meer dan genoeg!

Volg een advies op wat je aan je beste vriend(in) hebt gegeven

Adviezen die we aan anderen geven zeggen vaak onbewust ook iets over ons. Vaak is het makkelijker om het aan een ander te adviseren omdat je dan dingen van een afstandje kunt bekijken. Bedenk eens welke adviezen jij je vrienden de afgelopen tijd hebt gegeven, desnoods vraag je het even aan ze, is voor hen ook een goede reminder 😉 En volg vervolgens één van die adviezen zelf op. Volgens mij weet je er al een J

Ga ergens alleen wat drinken of lunchen

Huh? Waarom zou je dat doen terwijl je genoeg mensen om je heen hebt met wie je dat samen kunt doen? Ik kan mij voorstellen dat deze vraag nu bij je opkomt en je mag ook zeker dingen met vrienden blijven doen. Maar af en toe iets alleen doen kan ook echt heel verfrissend zijn. Misschien in eerste instantie een beetje spannend of akward maar uiteindelijk is het zo ongemakkelijk als dat je het zelf maakt. Het is goed om af en toe alleen iets te ondernemen en te ervaren hoe het is om even met jezelf te zijn. Je krijgt meer oog voor de dingen en mensen om je heen. Daarnaast geeft het ook nog eens een boost aan je zelfvertrouwen.

Stel vragen aan jezelf

Stel een lijstje op met vragen aan jezelf. Kies vragen die je bezighouden, dingen die regelmatig door je hoofd spelen. En ga vervolgens je eigen vragen beantwoorden. Hier kunnen waardevolle inzichten uitkomen. En nog belangrijker, door de schrijven ontstaat ruimte en rust in je hoofd. Zoek je inspiratie voor zo een vragenlijst? Mail dan even naar lizzy@lizzismore.com met als onderwerp ‘vragenlijst’ en ik stuur je er gratis eentje op. Mij heeft het al enorm geholpen!

Ga lezen

Oké dit is een wat specifiekere suggestie want misschien heb je wel een pleurishekel aan lezen maar ik geef de tip toch J Pak weer eens een boek van die enorme stapel ongelezen boeken en begin. Al lees je elke dag maar een halfuurtje. Lezen kan erg ontspannend zijn en je even meenemen naar een andere wereld waardoor je écht tot rust komt. Geen boeken in huis en ook niet bepaald het budget om er één aan te schaffen? Doe eens gek en ga naar de plaatselijke bibliotheek. Het is een rustige plek en je hebt er boeken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Zo creëer je écht een momentje voor jezelf.

HELEMAAL NIKS

Weet je waarom je soms helemaal niks kan bedenken als je eindelijk de tijd voor jezelf hebt? Omdat je hersenen er simpelweg niet de ruimte en energie voor hebben. Soms schreeuwt je lichaam en geest gewoon om niks. Super confronterend maar ook keihard noodzakelijk. Dus wees niet te geforceerd bezig met het opvullen van de tijd voor jezelf. Je hoeft niet altijd bezig of productief te zijn. Gewoon rondhangen en de boel de boel laten is ook prima. Vertrouw er maar op dat er vanzelf een moment komt waarop je hier weer klaar mee bent en laat het tot die tijd echt even los. Het is goed.

Heb jij of maak jij nooit tijd voor jezelf? Voel jij je voortdurend gejaagd en kun je geen rust meer vinden? Dan kunnen een aantal coachgesprekken je erg veel opleveren. Mail naar lizzy@lizzismore.com voor meer informatie of voor het direct maken van een afspraak.

Nieuwsbrief

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )